spot_img
Ana SayfaAktüelDitaş’tan Vehbi Koç Vakfı İş Birliğiyle Denizci Olmak İsteyen Kız Öğrencilere...

Ditaş’tan Vehbi Koç Vakfı İş Birliğiyle Denizci Olmak İsteyen Kız Öğrencilere Destek

Ditaş ve Vehbi Koç Vakfı, denizci olmak isteyen kız öğrencilerin hedeflerinin ulaşmasına yardımcı oluyor.

Ditaş’ın Vehbi Koç Vakfı iş birliğiyle hayata geçirdiği burs programıyla YKS’de ilk 30 bine giren ve denizcilik fakültesi bölümlerini (deniz ulaştırma işletme mühendisliği veya gemi makineleri işletme mühendisliği ) seçen 10 kız öğrenci 4 yıl boyunca burs alırken, Ditaş’ta da staj imkânı ile beraber istihdam önceliği de elde edecek.

Ditaş Genel Müdürü Hakan Karaca: “Toplumsal konularda öncü bir vakıf olan Vehbi Koç Vakfı iş birliğiyle başlattığımız burs programının kapsayıcılık alanındaki adımlarımızı hızlandıracağına inanıyoruz.”

Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Cihan Özsönmez: “Vehbi Koç Vakfı’nın vizyonu doğrultusunda; eğitim ve istihdam meselesini birlikte değerlendirmek, fırsat eşitliğini özel sektör iş birliğiyle ortaya koymak için yola çıktık. Her zamanki gibi parçası olduğumuz Topluluğumuzun bu konudaki rehberliğiyle ilerliyoruz.”

 Tüm üretim ve iş süreçlerinde “Eşitlik için enerjimiz bitmez” ilkesiyle hareket eden Tüpraş’ın deniz işletmeciliği ve tankerciliği alanında faaliyet gösteren iştiraki Ditaş, denizcilik sektöründe kadın istihdamını destelemek amacıyla Vehbi Koç Vakfı iş birliğinde kız öğrencilere yönelik bir burs, staj ve istihdam programı başlattı.

Program kapsamında, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 30 bine giren ve denizcilik fakültesi bölümlerini (deniz ulaştırma işletme mühendisliği veya gemi makineleri işletme mühendisliği) tercih eden 10 kız öğrenci, 4 yıl boyunca verilecek bursun yanında Ditaş’ta staj imkânına kavuşarak, mezuniyetleri sonrasında istihdam olanaklarıyla da,iş hayatına daha güçlü adımlarla başlama fırsatı yakalayacak.

 

“Program kapsayıcılık alanındaki adımlarımızı hızlandıracak”

 

Ditaş Genel Müdürü Hakan Karaca “Parçası olduğumuz Koç Topluluğu ve Tüpraş’ın toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki öncü çalışmaları ve vizyonu bize eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunda rehber oluyor. Bu bakış açısıyla gerek insan kaynakları uygulamalarında gerekse işe alım süreçlerinde kadın istihdamını gözeterek hareket ediyoruz. Yine bu anlayışla erkek egemen bir alan olan denizcilik sektöründe kadın istihdamını desteklemek için Kadın Denizci Gelişim Programı’nı başlattık. Programdan oldukça güzel geri dönüşler aldık. Gemilerimizde şimdiden 14 kız öğrenci staja başladı. Toplumsal konularda öncü bir vakıf olan Vehbi Koç Vakfı iş birliğiyle başlattığımız burs programının da bu alandaki adımlarımızı hızlandıracağına inanıyoruz. Kadın Denizci Gelişim Programı’nın bu alandaki adımlarımızı hızlandıracağına inanıyoruz. Program kapsamında burs ile desteklenecek öğrenciler, Ditaş’ta yapacakları stajla da ilk iş deneyimini yaşayacaklar. Başarılı mezuniyetleri ve karşılıklı anlaşma dahilinde de iş imkanı sunulacak” dedi.

 

“Denizci olmak isteyen kız öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmek istiyoruz” 

 Eğitim, sağlık ve kültür alanındaki geniş çaplı proje destekleriyle topluma hizmet eden Vehbi Koç Vakfı, sürdürülebilir ve tekrarlanabilir modellerle binlerce yetenekli gence eğitimde fırsat eşitliği yaratmaya devam ediyor.

Ditaş ile hayata geçirilen programla, erkek egemen olarak algılanan alanlarda kadın istihdamını geliştirmek için önemli bir adım attıklarını dile getiren Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Cihan Özsönmez, “Çağdaş ve gelişen bir Türkiye için yaşamın en temel gereksinimleri olan eğitim, sağlık ve kültür alanlarında faaliyetlerimize öncelik veriyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturmak da yine eğitim ve fırsat eşitliğinden geçiyor. Vehbi Koç Vakfı’nın vizyonu doğrultusunda; eğitim ve istihdam meselesini birlikte değerlendirmek, fırsat eşitliğini özel sektör iş birliğiyle ortaya koymak için yola çıktık. Her zamanki gibi, parçası olduğumuz Topluluğumuzun bu konudaki rehberliğiyle ilerliyoruz. Geniş iş imkânları barındıran denizcilik sektöründe kadın istihdamının desteklenmesi için Ditaş ile hayata geçirdiğimiz burs programının, denizci olmak isteyen yüzlerce kız öğrencinin hayallerini gerçekleştireceğine inanıyoruz” dedi.

Ditaş Denizcilik katkılarıyla Kız Öğrencilere VKV Başarı Bursu şartları:

 

Başarı bursu, üstün başarı sağlayan kız öğrencilerin denizciliği seçmesi için verilecek.

  • T.C. Vatandaşı olmak,
  • Yükseköğrenime yeni kayıt yaptıranlar: YKS’de SAY puan türüne göre ilk 30.000’e giren kız öğrenci olmak,
  • Denizcilik fakültesi bölümlerini tercih etmek (Güverte veya gemi makineleri işletme mühendisliği),
  • 25 yaşından büyük olmamak,
  • Hüküm giymemiş olmak,
  • Öğrenim görürken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası almamış olmak,
  • Önümüzdeki yıllarda da burs almaya devam edebilmek için bitirmiş olduğu sınıfın genel not ortalamalarının 4,00 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 3,25 olması (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 81,25 olması) gerekmektedir. Aksi durumda başarı bursu kesilecektir.

Ditaş Hakkında:

Tüpraş’a operasyon ve maliyet avantajı sağlayan Ditaş Deniz İşletmeciliği ve Tankerciliği A.Ş. (Ditaş), deniz tankerleri satın alarak, inşa ettirerek veya kiralayarak bunları ham petrol ve petrol ürünlerinin deniz nakliyatında kullanmak amacıyla; TPAO, İpraş ve Türk Donanma Vakfı tarafından 16 Mart 1974 tarihinde İstanbul’da kuruldu. İpraş’ın Ditaş’taki %29 hissesi, 1983 yılında Şirket’in kuruluş aşamasında Tüpraş’a devredildi. Tüpraş Ekim 2002’de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ait %50,98’lik Ditaş hissesini satın alarak Şirket hisselerinin toplam %79,98’ine sahip oldu.

Armatörlük, brokerlik/gemi kiralama, kılavuzluk, römorkörcülük, denetim ve acentelik hizmetleri veren Ditaş, Türkiye’nin en büyük petrol ürünleri tanker filosunu barındırmaktadır. Tüpraş’ın ihtiyaçları doğrultusunda, tedarikçilerin de ihtiyaçlarını dikkate alarak petrol ürünü taşımacılığı yapan Ditaş, bu hizmetleri sahip olduğu tankerlerin yanı sıra, zaman ve sefer esaslı olarak kiraladığı tankerler aracılığıyla gerçekleştirmektedir.

 

Vehbi Koç Vakfı Hakkında:

Türkiye’deki geçmişi eskilere dayanan ancak unutulmaya yüz tutmuş vakıf geleneğini canlandırmak amacıyla kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk özel vakfı olan Vehbi Koç Vakfı, 17 Ocak 1969’da Vehbi Koç tarafından hayata geçirildi. Çağdaş ve gelişen bir Türkiye için; yaşamın en temel gereksinimleri olan eğitim, sağlık ve kültür alanlarında faaliyet göstermeye başlayan Vehbi Koç Vakfı, kuruluşundan itibaren hayırseverlere örnek oldu. Okul, yurt, kütüphane ve klinik gibi tesisler kurarak bunları ilgili kamu kuruluşlarına devretti. Kâr amacı gütmeden kurduğu ve yönettiği eğitim, sağlık ve kültür kurumlarında önemli ilklere imza attı. Maddi imkanları kısıtlı binlerce yetenekli gence eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla burs verdi.

Son Eklenenler
- Reklam -

Yazarlar

Avatar photo
26 HABERLER
Avatar photo
19 HABERLER
Avatar photo
42 HABERLER
Avatar photo
18 HABERLER
Avatar photo
8 HABERLER
Avatar photo
79 HABERLER
Avatar photo
14 HABERLER
Avatar photo
165 HABERLER
Avatar photo
197 HABERLER
Avatar photo
21 HABERLER
Avatar photo
15 HABERLER
Avatar photo
7 HABERLER
Avatar photo
12 HABERLER
Avatar photo
7 HABERLER
Avatar photo
10 HABERLER
Avatar photo
7 HABERLER
Avatar photo
1072 HABERLER
- Reklam -

Çok Okunanlar