Yazar Hakkında
FB’den Ayrılan Oğuz Ayan Yeni Rotasını Goblin 3 ile Çizecek
Yaklaşık 20 yıldır sporcu olarak önce Fenerbahçe Yelken Şubesi, daha sonra da değişen adıyla Fenerbahçe Doğuş Yelken’e emek veren Oğuz Ayan için 2019 ayrılık yılı oldu. Yuvasını terk etmeye karar veren Ayan’ın yeni rotasını belirlemesine duayen yelkencilerimizden Aydın Yurdum ve Vedat Tezman yardımcı oldu. Ayan’ı bundan böyle Goblin 3’ün güvertesinde göreceğiz.
Fenerbahçe Doğuş Yelken’in en kıdemli isimlerinden Oğuz Ayan’ın kulübünden ayrıldığını öğrendiğimizde duyduklarımıza inanamadık. Zira dile kolay, ömür sayılabilecek 20 yıllık bir geçmiş tek kalemde silinip atılamazdı.
Ne var ki, duyumlar doğruydu. Yelken dünyamızın güler yüzlü, centilmen, başarılı ve saygın sporcularından Oğuz Ayan, neden veya nedenler hakkında ayrıntılara değinmeden haberi doğruladı.
“Kolay bir karar değildi ama vermek zorunda kaldım. Artık kendi yolumu çizeceğim” diyen Ayan’ın aklında yelken eğitimleri verebileceği bir yapı oluşturmak yatıyordu.
YURDUM VE TEZMAN’DAN TAM DESTEK
Hangi yöne doğru ve ne şekilde ilerleyeceğini düşünürken, devreye duayen yelkencilerimizden Aydın Yurdum ve halen TAYK’ın Komodorluk görevini yürüten Vedat Tezman girdi.
Yurdum, ayrıca Oğuz Ayan’a desteğini, son birkaç yıldır Marmaris’te bulunan one tonner Goblin 3’ünü de vererek güçlendirdi.
Bu sevindirici gelişmeler üzerine Oğuz Ayan hiç zaman kaybetmeden Goblin 3’ün İstanbul’a transferini gerçekleştirmek üzere Marmaris’e gitti.
Şu sıralar güneyli rüzgarı arkasına alarak rahat bir seyirle İstanbul’a “tırmanan” Ayan, edindiğimiz bilgilere göre teknenin işletmesini üstlendi ve planladığı yelken eğitimlerini Goblin 3’te vermek üzere ön hazırlıklarını tamamladı.
Yine edindiğimiz bilgilere göre Aydın Yurdum ve Goblin ekibinden bazı yelkenciler yarışlarda Ayan’a destek olmak için zaman zaman Goblin 3’ün güvertesinde olacaklar.
Bu arada Aydın Yurdum’un Farr 40 Goblin 5’i ile ilgili de yeni haberler var. Bu konudaki bilgileri ve ayrıntıları paylaşmayı bir sonraki yazımıza bırakıyoruz.
FORD OTOSAN EKİBİ NE YAPACAK?
Yaşanan bu hızlı gelişmelerin ardından merak ettiğimiz bir başka konu da Ford Otosan ekibinin 2019 sezonunda ne yapacağı?
Bilindiği gibi yelkenciliğe büyük bir ciddiyetle asılan, bu uğurda Fenerbahçe Doğuş Yelken’e bir de Farr 40 aldıran Ford Otosan ekibi yıllardır Oğuz Ayan dümenciliğinde yarışlara katılıyordu.
Oğuz Ayan’ın ayrılığı sonrasında halen karada bulunan Farr 40’ı kim kullanacak ya da Ford Otosan Yelken Takımı nasıl bir yol izleyecek?
Bu sorular cevaplarını önümüzdeki günlerde bulacak.
Alıntı: Turksail
İlk Yorum Yazan Siz Olun