spot_img
Ana SayfaHaberlerİlk Türk Denizci Sadun Boro'ya Anıt

İlk Türk Denizci Sadun Boro’ya Anıt

İlk Türk Denizci Sadun Boro’ya Anıt; Muğla’nın Marmaris ilçesine, yelkenli teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk denizci Sadun Boro için anıt yapıldı.

İlk Türk Denizci Sadun Boro’ya Anıt

Marmaris’in girişinde bulunan Marmaris Milli Parkı’ndaki seyir tepesinde çevreciler tarafından yaptırılan anıtta, çevre duyarlılığı da gözetilerek çevreye çöp atılmaması uyarısı yer aldı.

İlk Türk Denizci Sadun Boro'ya Anıt
İlk Türk Denizci Sadun Boro’ya Anıtİlk Türk Denizci Sadun Boro’ya Anıt

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Türkiye’nin önemli bir değeri olan rahmetli Sadun Boro’nun anısını yaşatmak istediklerini söyledi.

Anıtın ilçenin girişinde olmasını arzu ettiklerini aktaran Yüksel, “Marmaris Milli Parkı ve ilçemizin girişinde bu anıt monte edildi. Marmaris’i, Gökova’yı ülkemize tanıtan bir insandı. Kendisine minnet borçluyuz. Kendisine olan borcumuzu bu anıtla bir nebze de ödemeye çalıştık.” dedi.

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin de Sadun Boro’nun denizciliğinin yanı sıra doğa aşığı olduğunu vurguladı.

Eski dostları da denizci Sadun Boro’yla hatıralarını anlattı. Konuşmaların ardından Sadun Boro anıtı açıldı.

Son Eklenenler
- Reklam -

Yazarlar

Ates Akdoğan
26 HABERLER
Deniz ve Tekne
25 HABERLER
Deniz ve Yemek
48 HABERLER
Dokunuşlar
18 HABERLER
Enstantene
8 HABERLER
Gelenler
87 HABERLER
Hakan Oflazer
14 HABERLER
Halilç
166 HABERLER
Her Telden
206 HABERLER
Metin B
30 HABERLER
Omer Bumedian
16 HABERLER
Oya Çetin
7 HABERLER
Oya Çetin
12 HABERLER
Selman Dündar
7 HABERLER
Tekne Modelleri
16 HABERLER
Vizörümden
7 HABERLER
Yelkenci .org
1232 HABERLER
- Reklam -

Çok Okunanlar