Eğitim ve Faydalı Bilgiler
Eğitim nedir?
Eğitim ve Faydalı Bilgiler birçok şekilde tanımlanabilir. Eğitim genel olarak bir amaca ulaşmak için duygusal, fiziksel ve zihinsel yetenekleri geliştirme yeteneği olarak tanımlanır. Eğitim, davranışı geliştirmek ve bilgi edinmek için atılan tüm adımları içerir. Eğitim, niyet ve kasıtlı olarak değişiklik yapmayı içerir.
Eğitim ve Faydalı Bilgiler, bilgi ve becerilerin okullar, kurslar ve üniversiteler aracılığıyla insanlara sistematik olarak aktarılmasıdır.
Eğitimin tanımlanması zordur çünkü doğumdan ölüme kadar devam eden bir olgudur. Aynı zamanda bireysel, politik ve kültürel boyutları da içerir. Toplumun standartlarına, inançlarına ve yaşam biçimlerine katkıda bulunan tüm sosyal süreçleri kapsar. Bir kişinin yaşadığı toplumda yararlı olan beceri, tutum ve diğer davranışları kazanmasına yardımcı olan tüm sosyal süreçleri kapsar. Kontrollü koşullar altında (özellikle okullar) bireysel büyümeyi ve sosyal yetkinliği destekleyen sosyal bir süreçtir. Eğitim, önceden belirlenmiş ilkelere göre insanların davranışlarını iyileştirmeyi amaçlayan önceden belirlenmiş bir dizi etkidir. Eğitim, kendi deneyimleri aracılığıyla, istenen davranış değişikliklerinin kasıtlı olarak yaratılmasıdır.
Bağlama bağlı olarak öğrenme ve öğretme gibi terimlerle karıştırılabilir. Bunun nedeni, örgün veya kurumsal eğitimle birlikte sıklıkla kullanılmasıdır. Bu bağlamda eğitim, kurumsal ve toplumsal eğitim olmak üzere iki geniş kategoriye ayrılabilir.
Etimoloji
Türkçe eğitimi ‘eğitmek’ kelimesinden türemiştir. Sözlük tanımı, farklı davranış eğilimleri, bilgi ve görgüleri aşılayarak, zihinsel ve fiziksel gelişimini etkileyerek “belirli hedeflere göre belirli bir yönde gelişmesini sağlamak”tır. İngilizce ve diğer Avrupa dillerinde eğitim/eğitim olarak da bilinir. Latincede inşa etmek, ayağa kalkmak, dikmek anlamlarına gelen educare fiili anlamsal olarak ondan gelmektedir.
Bilgi
Eğitim ve Faydalı Bilgiler, bireyler ve gruplar için mevcut olan gerçeklerin bir toplamıdır. Geçerlilik veya doğruluk göz önüne alındığında, mümkün olan en yüksek kesinlik derecesine sahip olarak karakterize edilebilir. Hangi bilginin en iyi olduğunu kullanım alanı ve kullanıldığı bakış açısı belirleyecektir. Epistemolojide özne ve nesne arasındaki ilişkiden kaynaklanan herhangi bir üründür. Epistemoloji, bilginin kökenlerini, doğasını ve boyutlarını inceleyen bir bilim dalıdır.
Bilginin özellikleri ve türleri nelerdir?
Eğitim ve Faydalı Bilgiler, insan yaşamının devamlılığını sağlamak için gereklidir. Bunun insani bir sorumluluk olduğunu da söylemek mümkündür. Bu sorumluluk, özellikle yaşamın ve canlılığın devam etmesini sağlamak için bu bilgileri edinme ve uygun şekilde kullanma becerisini içerir. Bilginin de en ilginç kelime gruplarından biri olduğunu söylemek mümkündür.
Faydalı Bilgi nedir?
Bilgi, kişinin kendisini ve çevresini anlamasını sağlayan zihinsel süreçtir. Bilgi, kullanımına ve bakış açısına bağlı olarak çeşitli şekillerde tanımlanabilir. Bilgi, özne ile nesne arasındaki ilişkiden doğan herhangi bir üründür.