spot_img
Ana SayfaAktüel“Aslan Balığı Yakalama ve Tadım Etkinliği ile Su Sümbülü Toplama Etkinliği”

“Aslan Balığı Yakalama ve Tadım Etkinliği ile Su Sümbülü Toplama Etkinliği”

“Aslan Balığı Yakalama ve Tadım Etkinliği ile Su Sümbülü Toplama Etkinliği”

 

“Aslan Balığı Yakalama ve Tadım Etkinliği ile Su Sümbülü Toplama Etkinliği” 31 Ekim-02 Kasım’da Hatay’da

 Denizel istilacı yabancı türlerin kontrolü amacıyla aslan balığı ve su sümbülü ile etkili bir şekilde mücadele edebilmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla UNDP ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Hatay’da etkinlikler düzenliyor.

2018 yılından bu yana, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMPGM) ile iş birliği içinde ve Küresel Çevre Fonu’nun finansal desteği ile yürütülen “Önemli Denizel Biyolojik Çeşitlilik Alanlarında İstilacı Yabancı Türlerin Tehditlerinin Değerlendirilmesi Projesi (MarIAS)”, denizlerdeki biyolojik çeşitliliğin korunmasına destek olmayı ve istilacı türlerin olumsuz etkilerini en aza indirmeyi hedefliyor. UNDP ve DKMPGM bu türlerin kontrolü konusunda toplumu bilinçlendirmek ve farkındalığı artırmak amacıyla 31 Ekim ile 02 Kasım 2022 tarihleri arasında Hatay’da etkinlikler düzenliyor.

 

Denizel istilacı yabancı türler, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye’nin denizel biyolojik çeşitliliğine yönelik başlıca tehditlerden biri olarak tanımlanıyor. 2020 yılı sonu itibarıyla Türkiye denizlerinde tespit edilen 539 yabancı türün 105’inin istilacı karaktere sahip olduğu saptandı. Bu türlerin etkilerinin azaltılması, girişlerinin kontrol altına alınması ve engellenmesi yerli türlerin ve habitatların geleceği açısından hayati bir önem taşıyor.

 

Etkinliklerin ilki, bu türlerden biri olan aslan balığı ile etkili bir şekilde mücadele edebilmek için avcılığının ve tüketiminin teşvik edilmesi amacıyla aslan balığı yakalama ve tadımını içeriyor. Diğeri ise, yine bir istilacı tür olan su sümbülünün deniz kaplumbağaları için oluşturduğu tehdidi azaltmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla su sümbülü toplama aktivitesinden oluşuyor.

 

Faaliyetler, aslan balığının deniz ekosistemi ve ekonomi için oluşturduğu tehditler ve bu balığın avlanması gibi hedefli kontrol önlemlerinin önemi ile su sümbülünün olumsuz etkileri ve bu bitki ile mücadele yollarını sergileyecek.

 

Önceki Haber

 

 

Son Eklenenler
- Reklam -

Yazarlar

Ates Akdoğan
26 HABERLER
Deniz ve Tekne
25 HABERLER
Deniz ve Yemek
48 HABERLER
Dokunuşlar
18 HABERLER
Enstantene
8 HABERLER
Gelenler
87 HABERLER
Hakan Oflazer
14 HABERLER
Halilç
166 HABERLER
Her Telden
206 HABERLER
Metin B
30 HABERLER
Omer Bumedian
16 HABERLER
Oya Çetin
7 HABERLER
Oya Çetin
12 HABERLER
Selman Dündar
7 HABERLER
Tekne Modelleri
16 HABERLER
Vizörümden
7 HABERLER
Yelkenci .org
1231 HABERLER
- Reklam -

Çok Okunanlar