Süt Dişlerinin Önemi
Bebekler doğdukları zaman dişleri yoktur, ancak 6 aylık olduktan sonra süt dişleri çıkmaya başlar ve 3 yaşına kadar toplamsa 20 tane süt dişi çıkarak tamamlanır. Süt dişleri bir yaştan sonra dökülecekleri bilindiği için gerekli önemi görmezler, aslında bu çok yanlıştır, süt dişleri kendisinden sonra gelecek olan kalıcı dişlere zemin hazırlarlar. Süt Dişlerinin Önemi bu açıdan çok fazladır. Çok dayanıklı dişler değildir süt dişleri bu yüzden çabuk yıpranabilirler dikkatli bir bakım her şeyin üstesinden gelecektir.
Süt dişleri gelişmesini henüz tamamlamamış çocukların çene ve ağız yapılarının şekillenmesinde önemli rol oynarlar, yüz şekline bile etkileri vardır. Dişler insanın dış görünümünde fazlası ile etkilidirler, konuşurken, gülerken önce dişler görünür ve insanın kişilik gelişmesinde artı rol üstlenirler. Dişler güzel ve sağlıklı olursa çocuğun kendine olan güveni artar. Süt Dişlerinin Önemi saymakla bitmez. Belli başlı özelliklerine göz atalım hep birlikte.
Süt dişleri kalıcı dişlere nazaran daha şeffaf ve geçirgen olma özelliğine sahiptir, dolayısı ile daha çabuk çürüyebilirler, sağlıklı olmalarına azami, özen gösterilmelidir. Süt Dişlerinin Önemi ardından gelecek ve bir ömür boyu taşınacak kalıcı dişlere yer hazırladığı için de çok farklıdır. Süt dişini zamansız kaybetmiş olan çocukların arkadan gelecek dişleri yerini bulamayabilir bu yüzden de yamuk, çarpık dişler oluşur. Süt dişlerinin sorunlu olması ağız yapısı ve sağlığı açısından çok önemlidir.
Önceki Yazı